Масло усьмы для волосся: застосування, рецепти масок

Дізнайтеся, в чому користь для волосся масла усьмы, як правильно його використовувати і які є рецепти косметичних масок.



На сьогоднішній день відома досить велика кількість самих різноманітних народних засобів, які допомагають відновити і доглядати за волоссям. Особливої уваги заслуговує усьма, застосовувана у вигляді відварів. Найдієвішим є масло, яке видобувається з листя рослини.

Масло усьмы: що це?



Усьма — це рослина, яка відноситься до сімейства гірчичних, виростає в Середній Азії. Збирається культура не раніше другого року життя рослини, так як тільки в цей період воно стає корисним.

Листя рослини проганяються через спеціальну центрифугу, за допомогою якої вичавлюється косметичне масло. Досить часто листя використовується для приготування відварів, але найбільшу користь для краси і здоров’я приносить саме масло. Даний продукт не проходить термічну обробку, завдяки чому в його складі зберігаються всі вітаміни, амінокислоти, а також інші корисні речовини, які залишаються практично в первозданному вигляді.

Дивіться також:  Френч на коротких нігтях: варіанти французького манікюру, новинки дизайну 2019

Масло усьмы широко застосовується для догляду за волоссям, віями і бровами. Даний продукт надає не тільки косметичне, але і лікувальну дію, при цьому допомагає позбутися від часткового або повного облисіння.

За консистенцією, зовнішнім виглядом і принципом дії воно максимально наближене до касторовому маслу. Однак, масло усьмы набагато діє краще і швидше всмоктується, тому з кожним днем стає все більш популярним і затребуваним в домашній косметології.