Чому білі ведмеді не їдять пінгвінів — є проста відповідь

Білі ведмеді, як і пінгвіни, які мешкають в місцях з холодним, навіть суворим кліматом. На ілюстраціях цих тварин часто зображують мирно живуть поруч серед снігів та криги. А адже білі ведмеді — хижаки, і пінгвіни для них — легка і ласа здобич. Чому білі ведмеді не їдять пінгвінів? Чи це Так? Відповідь на запитання ви знайдете в цій статті.

Де живуть пінгвіни, білі ведмеді

Пінгвіни, білі ведмеді — мешканці суші, однак, полювати ці тварини віддають перевагу у воді.

Поселення пінгвінів спостерігаються в прохолодних морях Південної півкулі, у водах Арктики і на прилеглих до Південного полюса островах. Побачити цих незвичайних птахів можна:

  • на півночі Нової Зеландії;
  • у південній частині Австралії і Африки;
  • у береговій зоні Південної Америки, включаючи Фолклендські острови і Перу.

Північна межа їх проживання припадає на Галапагоські острови, омивані потоками холодних течій.

Пінгвіни не вміють літати. По суші пересуваються вкрай незграбно, зате вони прекрасні плавці і нирці. Їх особливості:

  • розвивають швидкість до 27 км/год;
  • під водою на глибині до 3 м проводять приблизно півтори години в день;
  • у пошуках їжі пірнають від 300 до 900 раз на добу на глибину до 530 м і виринають, вистрибуючи з води на висоту до 1,8 м.

Весну і осінь більше перебувають у воді, мігруючи на сотні кілометрів у пошуках їжі. Взимку воліють сушу. Тварини об’єднуються в численні колонії, тісно притискаються один до одного для збереження тепла і захисту від пронизливих вітрів.

Дивіться також:  Чистокровна облавне бразильська гонча: історія породи

Білі або полярні ведмеді — одні із самих великих ссавців планети. Вага дорослих особин чоловічої статі становить від 500 до 800 кг, що поступається лише масі тіла слона, жирафа і морського котика.

Білий хижак живе в Північній півкулі:

  • північна межа ареалу їх проживання припадає на 88° північної широти;
  • південна межа захоплює Ньюфаундленд і зони арктичних пустинь до тундри.

Найбільша в світі популяція білих ведмедів мешкає на арктичному узбережжі Чукотського моря, що належить РФ (Чукотская АТ). Взимку в цих місцях ртутний стовпчик опускається до позначки -60 °C, а влітку піднімається в кращому випадку до 0 або + 3 °C. Густий подвійний і не намокающий у воді хутро і товстий (до 10 см) шар підшкірної жирової тканини надійно захищає тварин від холоду і вітрів.

Полярні ведмеді воліють перебувати в безпосередній близькості від багаторічних дрейфуючих крижин, тому змушені здійснювати сезонні міграції:

  • влітку, під час танення льодів, йдуть ближче до Північного полюса;
  • з настанням зими переміщуються на південь, на вкриті кригою прибережні зони.

Тварини чудово пірнають і плавають, спритно, немов веслами, орудуючи передніми лапами і використовуючи задні кінцівки в якості керма. Без зупинки на відпочинок здатні здійснювати тривалі (рекорд 685 км) запливи, розвиваючи швидкість до 6,5 км/год.